ГоловнаСвіт

Німеччина збирається полегшити працевлаштування фахівців з країн, що не входять в ЄС

Мова не тільки про фахівців з вищою освітою, а й представників робітничих професій.

Німеччина збирається полегшити працевлаштування фахівців з країн, що не входять в ЄС
Виробництво електромобілів на так званому "Glaeserne Manufaktur" ("Прозорий завод") у Дрездені, Німеччина, 25 квітня 2017.
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини схвалив законопроект, покликаний суттєво полегшити працевлаштування кваліфікованих фахівців з-за меж Євросоюзу.

"Німецька хвиля" повідомила, що нові правила стосуються вихідців з так званих третіх країн, як-от: Китай, Індія, Україна. Мова не тільки про фахівців з вищою освітою, а й представників робітничих професій.

Іноземці з вищою або середньою спеціальною освітою вже зараз за наявності низки умов можуть отримати в Німеччині роботу разом з посвідкою на проживання. Згідно з новим законом, тепер така можливість буде у всіх мігрантів, які мають визнане в ФРН свідоцтво про професійну кваліфікацію.

На цей момент список регламентованих професій у Німеччині включає 62 спеціальності та їх підгрупи. Ще одне нововведення полягає в тому, що під час найму на роботу громадяни Німеччини і ЄС більше не матимуть пріоритету порівняно з іноземцями.

При цьому уряд залишає за собою право знову вводити обмеження за професіями, якщо в тих чи інших галузях німецької економіки почнеться спад і будуть звільнення.

Крім того, закон передбачає, що іноземні фахівці зможуть працевлаштуватися в Німеччині, зокрема, і після прибуття в країну. Дотепер майбутньому мігрантові потрібно було мати ще до від'їзду в ФРН уже підписаний трудовий договір з якою-небудь німецькою фірмою.

Тепер же така умова більше не буде обов'язковою. Людина, яка має визнану в ФРН кваліфікацію і володіє німецькою мовою, зможе все одно приїхати в Німеччину і півроку шукати тут роботу.

Але впродовж цього терміну така особа не матиме права на отримання соціальної допомоги і повинна буде довести, що здатна сама себе утримувати. Влада ФРН також має намір полегшити процедуру визнання зарубіжних дипломів та інших документів про отримання вищої або професійно-технічної освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram