ГоловнаСвіт

Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт, Україна не голосувала

Генсек ООН висловив надію, що ті, хто не голосував, підтримають договір пізніше.

Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт, Україна не голосувала
Фото: UN Photo/Manuel Elias

Генеральна асамблея ООН 19 грудня прийняла Глобальний договір про безпечну, впорядковану та легальну міграцію. Договір підтримали 152 країни, проти виступили п'ять країн і 12 - утрималися. Україна не голосувала.

Фото: UN Photo/Manuel Elias

"Договір не є юридично обов'язковим документом, але він підтверджує фундаментальні принципи, на які спирається міжнародне співтовариство, зокрема щодо принципів національного суверенітету та універсальності прав людини", - цитує прес-служба ООН генсека Антоніу Гутерріша.

Він також підкреслив, що Договір пропонує "людяний і розумний підхід" до вирішення проблем, пов'язаних із міграцією, і забезпечує платформу для міжнародної співпраці.

"Я сподіваюся, що країни, які вирішили залишитися в стороні від цього процесу, переконаються в цінності Договору і приєднаються до нього", - заявив Гутерріш.

Нагадаємо, 10 грудня в марокканському Марракеші представники більш ніж 150 держав підписали Всесвітній пакт про безпечну, впорядковану і регульовану міграцію, який уперше встановлює загальносвітові стандарти поводження з трудовими мігрантами. Згідно з ним, країни походження, транзитні країни та країни призначення надалі будуть активніше співпрацювати один з одним з метою зниження нелегальної міграції.

Україна відмовилася підписати міграційний пакт ООН, пославшись на наявність внутрішньої проблеми вимушених переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram