ГоловнаСвіт

Мінфін США вирішив зняти санкції з "Русала" Дерипаски

Сам Дерипаска залишиться в списку санкцій

Мінфін США вирішив зняти санкції з "Русала" Дерипаски
Фото: EPA/UPG

Мінфін США прийняв рішення виключити "Русал" Олега Дерипаски зі списку санкцій. При цьому сам бізнесмен залишиться під санкціями, - повідомляє ВВС.

Управління з контролю над іноземними активами (OFAC) в середу, 19 грудня, повідомило конгрес про рішення зняти санкції з групи компаній En +, "Русала" і ВАТ "Євросибенерго".

Як йдеться в повідомленні OFAC мінфіну США, частка Дерипаски в En + буде знижена з 70% до 44,95%. Санкції будуть припинені протягом 30 днів.

"Ми підкреслюємо, що сам Дерипаска залишиться в списку санкцій", - йдеться в повідомленні.

Одним з можливих власників пакету Дерипаски в En + може стати банк ВТБ або інша фінансова організація, яка не перебуває в списку санкцій (SDN-list), уточнює OFAC. Частину акцій бізнесмен повинен буде передати благодійному фонду.

OFAC залишає за собою право повернути в санкційні списки пов'язані з Дерипаскою компанії, якщо вони порушать умови, на яких їх погодилися вивести з-під санкцій.

Після публікації "Кремлівської доповіді" в квітні США ввели санкції стосовно російських бізнесменів, компаній, чиновників і топ-менеджерів держкорпорацій. У список в числі інших потрапив і концерн "Русал".

Пізніше США заявили про готовність зняти санкції з "Русала", якщо бізнесмен Олег Дерипаска відмовиться від контролю над компанією.

У травні Дерипаска оголосив про вихід зі складу ради директорів "Русала".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram