ГоловнаСвіт

Компанія Маска відкрила перший тунель у Лос-Анджелесі

Автомобіль під час показового заїзду розігнався до 70 км/год.

Фото: EPA/UPG

Компанія The Boring Company Ілона Маска відкрила свій перший транспортний тунель для швидкого пересування автомобілів по місту.

Як зазначає видання N+1, первинна концепція передбачала, що автомобілі будуть пересуватися по тунелях не самостійно, а за допомогою спеціальних пласких електровізків. Під час церемонії відкриття першого тунелю в Лос-Анджелесі Ілон Маск розповів, що компанія відмовилася від цього через складність розробки такої конструкції.

Замість цього автомобілі в тунелі пересуватимуться самостійно, а також будуть обладнані спеціальною конструкцією з висувними горизонтальними колесами, які утримуватимуть автомобіль у центрі тунелю і не даватимуть йому врізатися в бордюр. За словами Маска, така система буде коштувати близько 200-300 доларів.

Довжина першого побудованого тунелю, розташованого в місті Готорн округу Лос-Анджелес, становить 1,83 кілометра. На обох кінцях тунелю встановлено спеціальні ліфти для автомобілів, які будуть заїжджати на спеціальну пласку платформу і пересуватимуться між поверхнею і тунелем.

Під час показового заїзду автомобіль управлявся водієм, а не їхав в автономному режимі, розганявся до трохи більше за 70 кілометрів на годину, а також досить сильно бився об стінки тунелю, особливо на поворотах.

Маск розповів, що його компанія не тільки будуватиме транспортні тунелі, а і почне будувати тунелі для інженерних комунікацій, у тому числі для водопостачання і кабелів.

Також The Boring Company планує побудувати транспортну систему Loop на сході США - вона зв'яже Вашингтон і Балтимор. Система буде складатися з безлічі паралельних тунелів завдовжки близько 56 кілометрів, а також безлічі виходів на поверхню, розташованих у містах, що над тунелями.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram