ГоловнаСвіт

Винесення вироку екс-раднику Трампа Флінну відклали, щоб той закінчив давати свідчення слідству

Суддя дав Флінну ще три місяці на співпрацю зі слідством.

Винесення вироку екс-раднику Трампа Флінну відклали, щоб той закінчив давати свідчення слідству
Фото: EPA/UPG

Суд округу Колумбія відклав винесення вироку екс-раднику Дональда Трампа Майклу Флінну, щоб той закінчив давати свідчення слідству, передає ВВС.

Флінн переконував посла Росії в тому, що на санкції, введені наприкінці 2016 року, реагувати не треба. Його судять за те, що він приховав цей факт від ФБР.

Суддя погодився відкласти винесення вироку і дав Флінну ще три місяці на співпрацю зі слідством у справі про втручання Росії у вибори в США.

Флінн - генерал-лейтенант у відставці і екс-радник з національної безпеки в адміністрації Дональда Трампа. Він ще рік тому визнав провину у брехні агентам ФБР і співпрацював зі слідством.

Бюро спеціального прокурора Роберта Мюллера в клопотанні на ім'я судді оцінило його допомогу слідству настільки високо, що рекомендувало не засуджувати Флінна до тюремного ув'язнення.

Флінн працював радником президента рекордно короткий час: з 20 січня 2017 року - дня інавгурації Трампа - до 13 лютого того самого року, коли був змушений піти у відставку.

Раніше колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР і постав перед судом в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

На неправдиві свідчення Флінна також відреагував Дональд Трамп.

За словами глави Білого дому, пред'явлені в суді свідчення не говорять про "змову" між членами його виборчого штабу, адміністрації і Кремлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram