ГоловнаСвіт

США вітають створення Православної церкви України

Право на свободу віросповідання поширюється на всіх українців, які вирішили приєднатися до ПЦУ, а також і тих, які вирішили не приєднуватися.

США вітають створення Православної церкви України
США приветствуют создание Православной церкви Украины

США вітають створення нової Православної церкви України і призначення митрополита Епіфанія її предстоятелем.

Про це повідомляє українське посольство в США в Фейсбуці.

"Державний департамент США у спеціальній заяві назвав встановлення незалежної Православної церкви України "історичним моментом" і запевнив у незмінній підтримці України та повазі її права вільно сповідувати релігію без зовнішнього втручання", - йдеться в повідомленні.

У Держдепі також зазначили, що право на свободу віросповідання поширюється на всіх українців, які вирішили приєднатися до нової Православної церкви України, а також і на тих, які вирішили не приєднуватися.

Нагадаємо, 15 грудня було створено Православну церкву України, яка об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Епіфанія, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія. Епіфаній, як було анонсовано раніше, отримає томос про автокефалію в переддень Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі.

УПЦ МП відмовилася визнати створення Православної церкви України. Загалом з 10 архієреїв УПЦ МП, чиєї появи очікували в Софії Київській, фізично були присутні лише двоє - митрополити Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).

Новообраний предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що нова церква готова прийняти до свого складу архієреїв і священиків Української православної церкви Московського патріархату, залишивши всі суперечності в минулому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram