ГоловнаСвіт

Лукашенко провів таємну нараду щодо "російського тиску" на незалежність Білорусі

"Серед доручень - пильно стежити за інформаційним полем".

Лукашенко провів таємну нараду щодо "російського тиску" на незалежність Білорусі
Фото: КП

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко провів закриту нараду з вищими чиновниками. На ній обговорювалися заходи, які необхідно вжити "в умовах тиску з російської сторони". Нарада відбулася кілька днів тому, проте про неї виданню "Наша нива" стало відомо лише 15 грудня.

"Була велика нарада у президента. (На ній говорилося - ред.) до кінця стояти за незалежність. Всі підтримали це", - повідомило джерело.

За його словами, на нараді деякі люди з уряду висловлювали думки, що "на податкові маневри потрібно відповідати не нарадами, а реформами".

"Питання Росії було порушено. Серед доручень - пильно стежити за інформаційним полем", - повідомило інше джерело з державних структур.

Таємна нарада передувала заяві Лукашенка про бажання Росії "інкорпорувати Білорусь". Щодо цього президент Білорусі висловив своє невдоволення.

Ситуація пов'язана з так званим податковим маневром у нафтовій галузі РФ. У 2024 році там обнулять експортні мита на нафту і одночасно підвищать мита на видобуток корисних копалин. Для Білорусі це означає здорожчання імпортованої нафти і зниження маржі переробки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram