ГоловнаСвіт

В адміністрації Трампа сталася чергова відставка

Міністр внутрішніх справ залишить посаду наприкінці року.   

В адміністрації Трампа сталася чергова відставка
Райан Зинке
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив про відставку міністра внутрішніх справ Раяна Зінке. Він залишить посаду наприкінці року.

"Міністр внутрішніх справ Раян Зінке покине адміністрацію наприкінці цього року після майже двох років роботи. Раян домігся багато чого під час своєї роботи, і я хочу подякувати йому за службу на благо нашої країни", - написав Трамп у твітері.

Американський президент повідомив, що ім'я нового міністра буде оголошено наступного тижня.

За підрахунками Axios, це вже 33-тя відставка в адміністрації Трампа менше ніж за два роки.  

Американське МВС не здійснює поліцейські заходами й організацію безпеки. У його веденні понад 20 відсотків федеральних земель, включаючи національні парки, такі як Єллоустоун і Йосеміті. У структурі відомства працюють 70 тисяч осіб.

За даними New York Times, відставка Зінке, найпевніше, пов'язана з низкою розслідувань, які ведуться стосовно нього. Йдеться про конфлікт інтересів, пов'язаний з його бізнес-оборудками, про нецільове використання бюджетних коштів та про рішення, які він прийняв, очолюючи міністерство.

Одне з розслідувань стосується угоди про продаж нерухомості за участю найближчих родичів міністра і будівельної компанії, якою володіє Девід Лесар, голова ради директорів нафтовидобувного концерну Halliburton. Слідство припускає, що в результаті операції Зінке отримав якийсь прибуток, а Halliburton, своєю чергою, пролобіював рішення міністерства, що стосуються правил видобутку нафти й газу на території США.

Сам Зінке заперечує всі звинувачення. "Я діяв відповідно до всіх процедур, вимог і правил, і, що найважливіше, відповідно до закону", - заявив чиновник у квітневому інтерв'ю.

За відомостями джерел NYT, виконувати обов'язки Зінке буде його нинішній заступник Девід Бернхардт. У минулому він лобіював інтереси нафтових компаній.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram