ГоловнаСвіт

Колишнього бойовика "ЛНР" засудили в Росії до 2,5 років в'язниці за хабарництво і злодійство

Росіянин Єгор Русский був "мером" Лутугиного в Луганській області.

Колишнього бойовика "ЛНР" засудили в Росії до 2,5 років в'язниці за хабарництво і злодійство
Егор Русский
Фото: vlada.io

У російській Республіці Комі до двох з половиною років колонії за хабарництво і злодійство засудили екс-бойовика "ЛНР" Єгора Русского, який 17 червня 2014 року в складі батальйону "Зоря" брав участь у захопленні в заручники Надії Савченко (тодішнього добровольця батальйону "Айдар"). Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на російське інформагентство БНК.

Після повернення з Донбасу, де він був "народним мером" Лутугиного Луганської області, Русский став директором спортивної школи в Ухті. Незабаром його заарештували за хабар.

Суд встановив, що в жовтні 2017 року він запропонував керівникам трьох організацій за винагороду сприяти у виборі очолюваних ними юридичних осіб в якості контрагентів спортивної школи. Отримавши їх згоду, Русский уклав з ними низку договорів, а в якості винагороди отримав хабар в розмірі 37 тис. рублів (15 тис. гривень, - ред.) і "багатофункціональний пристрій Epson" вартістю 14,6 тис. рублів (6 тис. гривень, - ред.).

У січні 2018 року Русский здав металобрухт, який був власністю спортивної школи, після чого привласнив собі 49 тис. рублів (20 тис. гривень, - ред.).

У результаті суд призначив йому покарання у вигляді 2,5 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму зі штрафом в розмірі 540 тис. рублів (224 тис. гривень, - ред.) і позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки. Вирок чинності ще не набув.

Раніше повідомлялося, що Єгор Русский балотується в мери російського міста Ухта. У своїй біографії він повідомив, що брав участь в російському вторгненні в Грузію в 2008 році, а в молодості працював на весіллях тамадою.

Єгор Русский приїхав воювати в Луганську область влітку 2014 року, коли вступив в формування Ігоря Плотницького - батальйон "Зоря". Після захоплення бойовиками міста Лутугине і прилеглого району, Плотницький призначив росіянина "мером" цього міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram