ГоловнаСвіт

Організатори форуму в Давосі таки запросять санкційних бізнесменів з РФ, - ЗМІ

Раніше трьом російським бізнесменам повідомили, що їх "не чекають" у Давосі через американські санкції.

Організатори форуму в Давосі таки запросять санкційних бізнесменів з РФ, - ЗМІ
Фото: hyser.com.ua

Організатори Всесвітнього економічного форуму відмовилися від раніше прийнятого рішення не запрошувати в Давос російських бізнесменів, що потрапили в санкційні списки США. Офіційна делегація з Росії візьме участь у форумі, який пройде в січні, повідомило Інтерфаксу джерело в уряді РФ.

"У зв'язку з тим, що організатори Давоського форуму змінили своє рішення і зняли обмеження, накладені раніше на російських бізнесменів, офіційна урядова делегація поїде в Давос і візьме участь в роботі форуму", - сказав він.

"Рівень делегації і її склад буде визначено пізніше", - додало джерело.

Відзначається, що організатори форуму в Давосі змінили свою позицію за підсумками переговорів, які пройшли в Об'єднаних Арабських Еміратах місяць тому (11-12 листопада в столиці Дубаї відбулися щорічні збори Глобальних рад з питань майбутнього Всесвітнього економічного форуму).

"Результатом цих переговорів стало рішення Всесвітнього економічного форуму про повернення Костіна, Вексельберга і Дерипаски на січневий захід форуму в Давосі. Від Росії на саміті в Дубаї брав участь міністр економічного розвитку Максим Орєшкін, який і переконав представників форуму в необхідності дати бізнесменам можливість відвідати січневий захід і тим самим підтвердити його статус як незалежного майданчика", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, раніше глава ВТБ Андрій Костін і ще двоє постійних учасників щорічних сесій Всесвітнього економічного форуму з Росії, які підпали під американські санкції - Віктор Вексельберг і Олег Дерипаска, були проінформовані організаторами, що їх участь в заході "не вітається".

Нагадаємо, 6 квітня Костін, Дерипаска і Вексельберг потрапили під санкції, які США ввели стосовно 26 осіб і 15 компаній. Вашингтон пов'язав ці заходи з діями Росії на Україні і в Сирії, а також із звинуваченнями в організації кібератак і зі спробами підірвати західну демократію. Бізнесмени, що потрапили до списку санкцій, звинувачуються у фінансовій підтримці такої політики російської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram