ГоловнаСвіт

США і Канада підтвердили загальну готовність військової протидії російській агресії

У Вашингтоні відбулася зустріч у форматі "2+2".

США і Канада підтвердили загальну готовність військової протидії російській агресії
Фото: US Embassy & Consulates in Canada

Міністри оборони США і Канади Джеймс Меттіс і Харджит Саджан заявили про спільну підтримку європейських союзників за НАТО, а також України на тлі останньої військової ескалації в Європі з боку Росії.

Про це глави оборонних відомств заявили під час спільної прес-конференції в Держдепартаменті США за результатами переговорів у форматі "2+2", повідомляє Укрінформ.

"Ми об'єднані в НАТО, де ми підтримуємо трансатлантичну єдність і стоїмо разом з європейськими союзниками проти повномасштабного шкідливого впливу з боку Росії, включно з останнім нахабним нехтуванням Москвою міжнародного права в Керченській протоці і дій проти українського народу", - заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс.

Він нагадав, що Канада і США допомагають у проведенні навчань українських військовослужбовців в рамках спільних зусиль зі "зміцнення стабільності та стримування подальших провокаційних дій з боку РФ".

Міністр оборони Канади Харджит Саджан зі свого боку також засудив деструктивну поведінку Росії в регіоні.

"Канада підтримує суверенітет і територіальну цілісність України на тлі російської агресії", - наголосив у зв'язку з цим Саджан.

Він повідомив, що канадська сторона приєдналася до тренування десяти тисяч українських військових в рамках операції UNIFIER. Крім того, за його словами, Канада як і раніше готова розгорнути в будь-який час більш ніж 800 військовослужбовців в Центральній і Східній Європі для навчань в рамках операції REASSURANCE.

У п'ятницю, 14 грудня, у Вашингтоні відбулася зустріч у форматі "2+2" за участю держсекретаря США Майка Помпео, глави МЗС Канади Христі Фріланд, міністра оборони США Джеймса Меттіса і глави оборонного відомства Канади Харджита Саджана. Сторони обговорили пріоритети двосторонніх відносин та міжнародної політики обох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram