ГоловнаСвіт

Парламент Німеччини узаконив третю стать в офіційних документах

Крім чоловічої та жіночої, можна вказувати "інтерсекс" або "інша".

Парламент Німеччини узаконив третю стать в офіційних документах
Фото: a-tv.md

Парламент Німеччини ухвалив закон, що дозволяє державним органам реєстрації стану записувати в свідоцтвах про народження стать, яка відрізняється від чоловічої і жіночої. Про це пише газета Spiegel.

Крім цього, громадяни ФРН отримали можливість змінювати вказані раніше стать та ім'я.

"Інтерсекс" - людина, народжена зі статевими ознаками, які за визначенням Управління Верховного комісара ООН з прав людини, не відповідають типовому визначенню чоловічого або жіночого тіла. Це збірний термін, який об'єднує близько 40 різних варіацій.

До визначальних статевих ознак належать хромосоми, статеві залози, репродуктивні органи, геніталії та гормональні рівні.

Влітку 2018 року суд в Австрії постановив, що влада повинна дати громадянам право вказувати свою стать в документах не тільки як чоловічу або жіночу, а в жовтні в американському штаті Міннесота з'явилася можливість вибрати у водійському посвідченні невизначену стать. У Нью-Йорку це також дозволено, причому в свідоцтвах про народження.

Нагадаємо, Конституційний суд Німеччини дозволив громадянам вказувати в документах третю стать. Йдеться про людей, які не вважають себе ні чоловіком, ні жінкою. У графі "стать" в офіційних документах вони зможуть вказати "інтерсекс" або "інша". З 2013 року цю графу можна було залишати порожньою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram