ГоловнаСвіт

Нацзбори Франції не підтримали вотум недовіри уряду

Підтримали оголошення вотуму недовіри лише 70 із 577 депутатів.

Нацзбори Франції не підтримали вотум недовіри уряду
Фото: polit.pro

Депутати Національних зборів Франції не підтримали пропозицію про вотум недовіри уряду країни, повідомляє Интерфакс.

"Більшості у 289 голосів не досягнуто, вотум недовіри відхилено", - йдеться в повідомленні. Зазначають, що підтримали оголошення вотуму недовіри лише 70 із 577 депутатів.

Після подій у Страсбурзі, де озброєний чоловік відкрив вогонь по перехожих, представники лівих партій попросили відкласти голосування, однак Нацзбори вирішили не переносити його.

Рішення про винесення на голосування питання про недовіру уряду ухвалили партії лівого спрямування на тлі протестів "жовтих жилетів".

Президент Франції Еммануель Макрон у відповідь на протести оголосив про підвищення "мінімалки" і зниження податків для пенсіонерів. У той самий час він відмовився скасувати реформу податку на багатство, але пообіцяв посилити боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Раніше французька влада пішла на ще одну поступку "жовтим жилетам", скасувавши підвищення податків на паливо, через які протести почалися передусім.

Демонстрації, які вилилися у вуличні сутички і вандалізм у Парижі й інших містах, почалися в листопаді на знак протесту проти підвищення податків на паливо, за рахунок чого влада збиралася фінансувати природоохоронні заходи.

Мітинги швидко стали організованим рухом проти президента Еммануеля Макрона. Його звинуватили в проведенні політики, яка особливо вдарила по небагатих сім'ях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram