ГоловнаСвіт

Колишнього юриста Трампа Майкла Коена засуджено до трьох років позбавлення волі

Він незаконно виплатив гроші за мовчання двом жінкам, пов'язаним з Трампом.

Колишнього юриста Трампа Майкла Коена засуджено до трьох років позбавлення волі
Фото: EPA/UPG

Колишнього юриста Дональда Трампа Майкла Коена у середу, 12 грудня, було засуджено до трьох років позбавлення волі.

Про це пише "Голос Америки".

Звинувачення закликало суд засудити Коена до тюремного ув'язнення на термін від 4 до 5 років за злочини, пов'язані з порушенням правил фінансування передвиборчих кампаній. Адвокат зізнався, що незаконно виплатив гроші за мовчання двом жінкам, які стверджували, що вони перебували у зв'язку з Трампом.

Одна з них - порноактриса Стормі Деніелс - отримала в 2016 році від Коена 130 тисяч доларів за мовчання про зв'язки з Трампом, які були у них десятки років тому. А Коен потім отримав від компанії Трампа, в якій працював юристом, 420 тисяч доларів компенсації.

Іншій жінці - колишній моделі журналу Playboy Карен Магдугал - юрист, за його власним зізнанням, в 2016 році збирався заплатити за мовчання про зв'язки з Трампом 120 тисяч доларів через власну компанію. Ця угода, втім, так і не відбулася.

Адвокати Коена просили суд не позбавляти волі підзахисного, наполягаючи, що дії юриста були зумовлені його відданістю Трампу.

Судячи з судових документів, у вироку були враховані й інші злочини Коена, зокрема надання неправдивих свідчень Конгресу, а також податкові та фінансові махінації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram