ГоловнаСвіт

Туреччина анонсувала нову військову операцію в Сирії

Ердоган зібрався зачистити від курдів східний берег Євфрату.

Туреччина анонсувала нову військову операцію в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що турецька армія скоро почне нову військову операцію в північній Сирії.

Про це пише агентство "Анадолу".

"Туреччина запобігла великій гуманітарній кризі в Ідлібі. Настала черга знищити терористів, які діють на схід від річки Євфрат. Наша мета - знищення терористів у регіоні", - заявив він.

Під терористами Ердоган має на увазі курдські Загони народної самооборони (YPG).

"Ми чітко називаємо бойовиків YPG терористами, тоді як стратегічні партнери Анкари, в тому числі США, дотримуються іншої думки. Ми впевнені, що YPG - це сирійське відгалуження RKK [Робоча партія Курдистану], і можемо довести це. Чому ж тоді наші стратегічні партнери діють спільно з терористами, а не з Туреччиною?" - заявив він.

Східний берег Євфрату - це зона військового впливу США. YPG у цьому регіоні є важливим союзником США в боротьбі проти ІДІЛ.

Однак Ердоган заявив, що ІДІЛ більше не становить загрози Сирії.

"Нам заявляють про загрозу, що виходить від терористичної організації, яка контролює всього 150 квадратних кілометрів території Сирії. Якщо питання в знищенні цих терористів, то Туреччина готова негайно знищити терористів ІДІЛ", - сказав турецький лідер.

Ердоган заявив, що США на словах підтримують Туреччину, але на ділі борються в Сирії "руками одних терористів з іншими".

Нагадаємо, в січні-березні 2018 року Туреччина провела в Сирії військову операцію "Оливкова гілка" на західному березі Євфрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram