ГоловнаСвіт

У Франції після стрілянини в Страсбурзі вводять екстрені заходи проти тероризму (оновлено)

В операції забезпечення безпеки активно задіюють військових.

У Франції після стрілянини в Страсбурзі вводять екстрені заходи проти тероризму (оновлено)
Полиция Страсбурга
Фото: EPA/UPG

Влада Франції вирішила запровадити посилені заходи безпеки після того, як на різдвяному ярмарку в Страсбурзі 29-річний чоловік застрелив трьох людей і поранив 12.

Про це оголосив у ніч на середу голова МВС країни Крістоф Кастанер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд вирішив активувати план термінових дій під час терактів, який передбачає посилений контроль на кордонах, посилені заходи безпеки на всіх різдвяних ярмарках у Франції, щоб звести нанівець ризик аналогічних атак", - сказав він на прес-конференції.

Міністр також оголосив про рішення уряду активніше задіювати військових в операції забезпечення безпеки.

Раніше Кастанер повідомив, що в результаті стрілянини в Страсбурзі три людини загинули і 12 отримали поранення. Особу стрільця встановлено. За його словами, йдеться про чоловіка, засудженого у Франції і Німеччині за злочини, не пов'язані з тероризмом.

"Він відбув свої тюремні терміни", - сказав Кастанер.

Оновлення. Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба уточнив на своїй сторінці у Фейсбуці, що, за останніми офіційними даними, в результаті стрілянини постраждали 14 осіб, з них троє загинули, п'ятеро тяжко поранені і шестеро отримали легкі поранення.

Усю ніч в Постійному представництві України при Раді Європи працювала гаряча лінія. Ніхто з українців не повідомляв про друзів чи родичів, які перебувають у Страсбурзі і не виходять на зв'язок.

"Зараз, за попередніми даними, наданими на гарячій лінії Страсбурга, громадян України серед постраждалих немає. Однак ми будемо далі уточнювати цю інформацію. Різдвяний ярмарок (найстаріший у Європі, тому Страсбург називає себе "столицею Різдва") не працюватиме в середу. Буде жалоба", - написав Кулеба.

Він також повідомив, що у зв'язку з посиленням заходів безпеки Франція перекрила дороги в Німеччину. Стрільця шукають.

Нагадаємо, після стрілянини нападникові вдалося втекти. Зараз пошуки стрільця (за попередніми даними, це 29-річний Шаріф Шекат 1989 р.н., імовірно алжирського походження) тривають: на його упіймання кинуто 350 осіб правоохоронців і два вертольоти. Посилено контроль на кордонах країни і в місцях різдвяних заходів. У країні заборонили маніфестації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram