ГоловнаСвіт

Француз, який розгорнув прапор "ДНР" у Парижі, має громадянство Росії

Ксав'є Морозаявіл не приховує наявність подвійного громадянства.

Француз, який розгорнув прапор "ДНР" у Парижі, має громадянство Росії
Ксавье Моро
Фото: скриншот видео

Чоловік, який розгорнув прапор "ДНР" під час протестів "жовтих жилетів" у Парижі, заявив, що має подвійне громадянство - Франції та Росії.

Про це в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1" розповів чоловік, якого називають Ксав'є Моро.

Таким чином він намагався спростувати заяви, що безлади у Франції нібито організували США.

"Рух "жовтих жилетів" у Франції - це антимайдан, він повністю спонтанний, автономний. Ні Трамп, ні Держдеп, ні Лавров не прийшли з пиріжками ... Я був у русі "жовті жилети" і буду, поки Макрон залишається президентом", - заявив Моро, додавши, що не приховує наявності у нього російського громадянства.

"Я громадянин Франції та громадянин Росії. Я ніколи цього не приховував. Я навіть можу сказати, що я дуже пишаюся бути громадянином найбільшої країни, яка існує на Землі, якщо хочете це чути. І у моєї дружини, і моїх дітей теж подвійне громадянство", - сказав Моро.

Нагадаємо, в уряді Франції перевіряють повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "Жовтих жилетів", але поки не прийшли до якихось висновків.

Раніше британська газета "Таймс" з посиланням на дослідження New Knowledge повідомила про сотні акаунтів на Twitter, через які надавалася підтримка "Жовтим жилетам". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство Bloomberg. Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували "Жовтих жилетів" деякі російські державні ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram