ГоловнаСвіт

Time назвав "людиною року" групу журналістів

Серед них опинився убитий у консульстві Саудівської Аравії Джамаль Хашоггі.

Американський журнал Time назвав людиною року "зберігачів" (The Guardians) - журналістів, які постраждали через свою діяльність.

Серед них опинився колумніст Washington Post Джамаль Хашоггі, якого вбили в консульстві Саудівської Аравії в Туреччині на початку жовтня.

Також у цю групу увійшли журналісти Reuters Ва Лоун і Кіав Со Оо, яких засудили в М'янмі до семи років позбавлення волі за звинуваченням у розголошенні держтаємниці у справі про розслідування вбивства десяти мусульман-рохінджа.

Ще однією журналісткою, яку відзначили в Time, стала філіпінка Марія Ресса. Проти Марії Ресси і очолюваного нею опозиційного сайту Rappler висунуто звинувачення в ухиленні від сплати податків.

Крім того, "людиною року" визнали редакцію американської газети The Capital Gazette, що зазнала нападу озброєної людини. Тоді загинули п'ятеро людей.

Нагадаємо, минулого року Time назвав "людиною року" жінок, які першими привернули увагу до проблеми сексуальних домагань у різних сферах суспільного життя, насамперед у шоу-бізнесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram