ГоловнаСвіт

Путін призначив нового начальника ГРУ

Костюков був першим заступником померлого Коробова.

Путін призначив нового начальника ГРУ
Игорь Костюков
Фото: BBC.com

Президент Росії Володимир Путін призначив нового начальника військової розвідки замість недавно померлого Ігоря Коробова.

За даними джерел низки російських ЗМІ, ним став віце-адмірал Ігор Костюков, який після смерті Коробова виконував обов'язки начальника Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ.

Як повідомляє "Коммерсант", Костюков народився 21 лютого 1961 року в Амурській області Росії. Отримав військово-морську освіту. Пізніше закінчив Військово-дипломатичну академію.

Після закінчення академії служив по лінії військового аташе, потім у ГРУ. Як один з керівників військової розвідки брав безпосередню участь у керівництві операцією в Сирії.

У грудні 2016 року, а потім у вересні 2018 року Костюкова включили у санкційні списки США у зв'язку з діями, спрямованими на підрив демократії в США, і з втручанням в американські вибори 2016 року.

Нагадаємо, що при Коробові ГРУ провело кілька гучних операцій, а її керівники і співробітники потрапили під санкції або опинилися в центрі скандалів.

Серед них - масові кібератаки, в тому числі проти України, і невдале отруєння колишнього полковника управління Сергія Скрипаля та його дочки.

У грудні 2016 року Коробов, як і Костюков, потрапив під американські санкції за втручання у вибори президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram