ГоловнаСвіт

Рада ЄС із закордонних справ обговорить ситуацію в Азовському морі

Порядок денний на засіданні зачіпає "весь світ", включаючи Венесуелу, Іран і Західні Балкани.

Рада ЄС із закордонних справ обговорить ситуацію в Азовському морі
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ заявила, що на зустрічі за участю голови МЗС України Павла Клімкіна сторони говоритимуть про ситуацію в Азовському морі і підтримку України з боку ЄС.

Про це вона повідомила журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час робочого обіду ми приймемо міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, з яким я зустрічалася кілька днів тому, і ми обговоримо розвиток подій в Азовському морі, а також - і в основному - підтримку ЄС України, українського народу, її (України, - ред .) територіальної цілісності", - сказала Федеріка Могеріні.

Вона також зазначила, що порядок денний на засіданні Ради ЄС зачіпає "весь світ", включаючи Венесуелу, Іран і Західні Балкани.

Нагадаємо, раніше через загострення українсько-російської кризи навколо Азовського моря і Керченської протоки голова МЗС Німеччини запропонував розширити місію ОБСЄ на Азовське море.

25 листопада російські військові атакували і захопили разом з екіпажами українські катери, які йшли з Чорного в Азовське море, але не були пропущені через Керченську протоку. Після цього проходження для суден, що прямують в українські порти в Азовському морі, кілька днів було повністю заблоковане.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram