ГоловнаСвіт

Британський міністр озвучила "план Б" на випадок провалу голосування щодо угоди про "Брекзит"

Голосування щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу відбудеться в Палаті громад 11 грудня.

Британський міністр озвучила "план Б" на випадок провалу голосування щодо угоди про "Брекзит"
Эмбер Радд
Фото: news-front.info

Міністр праці й у справах пенсій Великої Британії Ембер Радд розповіла про альтернативу "Брекзиту", якщо Палата громад проголосує проти урядового варіанту щодо виходу країни зі складу Євросоюзу. Інтерв'ю з Радд було опубліковане в газеті Times у суботу, 8 грудня, передає Німецька хвиля.

Найкращою опцією, за словами Ембер Радд, стане угода "Норвегія плюс". Вона дасть можливість Великій Британії, не залишаючись членом ЄС, подібно Норвегії зберегти перебування в Європейській економічній зоні, забезпечити можливість вільного переміщення товарів, капіталів і трудової сили між країнами.

"Норвегія плюс", крім того, дала б можливість Великій Британії залишитися в митному союзі ЄС, членом якого Норвегія не є. Цей "план Б" є вартим переваги для країни і для багатьох депутатів, зазначила міністр.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей очікує, що урядовий варіант угоди за умовами "Брекзит" буде схвалений у парламенті. Втім, подібний розвиток подій вважається малоймовірним.

4 грудня в британському парламенті почалися п'ятиденні дебати, а 11 грудня в Палаті громад відбудеться голосування щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу. Спостерігачі зазначають, що багато британських депутатів налаштовані голосувати проти угоди.

Велика Британія планує вийти з ЄС 29 березня 2019 року.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram