ГоловнаСвіт

На вулицях Парижа помітили двох представників "жовтих жилетів" з прапором "ДНР"

Москва хоче дезорганізувати Європу та посіяти в ній хаос.

На вулицях Парижа помітили двох представників "жовтих жилетів" з прапором "ДНР"
Фото: EPA/UPG

Європі слід звернути увагу на засоби масової інформації РФ, які привільно почуваються в країнах ЄС і продовжують формувати потрібний Москві інформаційний порядок денний. А тепер - у контексті подій у Франції.

Про це заявив координатор Інформаційного спротиву Дмитро Тимчук.

 "Ще два тижні тому ми зазначали, що аж зовсім не дарма Москва нагнала до Франції купу своїх спецкорів рейтингових засобів масової дезінформації, багато з яких раніше відзначалися на "українському інформаційному фронті" та в інших країнах, де Росія намагалася втручатися у внутрішні справи і дестабілізувати ситуацію. Також ми говорили про те, що французьким правоохоронцям явно варто уважніше придивитися до груп у соціальних мережах, які закликають до деструктивних дій, а також до учасників протестів і "заводіїв", де вони однозначно знайдуть, крім ідейних натхненників акції, і російський гібридний слід", - написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

І як показав сьогоднішній етап цих протестів, наголосив координатор ІС, цей слід проявився (і це навіть не верхівка айсберга).  

Як зазначають ЗМІ, на вулицях Парижа під час протестів помітили двох французьких пропагандистів "русского міра" в жовтих жилетах, мітингувальників із символікою так званої "ДНР". За словами Тимчука, двоє чоловіків на фотографії - Фабріс Сорлін і Ксав'є Моро. 

Фабрис Сорлин и Ксавье Моро
Фото: facebook.com/dmitry.tymchuk
Фабрис Сорлин и Ксавье Моро

"Сорлін - лідер ультраправої організації Dies Irae ("Судний день"), член французької партії "Національний фронт", колишній керівник організації "Асоціація Франція - Європа - Росія", керівник аналітичного центру Katehon (до складу наглядової ради якого входить, зокрема, відомий ідеолог "русского міра" Олександр Дугін, тобто структура перебуває під патронатом і фінансуванням російського ГРУ). А Моро раніше відзначився участю в так званих "виборах" на окупованій території Донбасу в ролі "міжнародного спостерігача". Хоча живе і працює в Москві. Також є автором книги "Україна. Чому Франція себе обманює", - розповів Тимчук.

"Отже, якщо хто сумнівається у зв'язках цих двох "мирних протестувальників" зі спецслужбами РФ, і зокрема з ГРУ (нині Головне управління ГШ ЗС РФ) - ласкаво просимо до клубу простачків. При цьому варто нагадати французам: там, де з'являється тінь ГРУ, там з'являється запах крові та смерті. Досить згадати Солсбері", - акцентував координатор ІС. 

Він зазначив, що Москва хоче дезорганізувати Європу та посіяти в ній хаос.

"І боротися з гібридною агресією Москви в ЄС самими розмовами на конференціях і заспокійливими заявами на брифінгах уже не вийде. Це факт", - підсумував Тимчук.

Нагадаємо, що французька влада вирішила скасувати підвищення податку на паливо, яке було заплановано на 1 січня, через масові протести "жовтих жилетів".

Демонстрації, які вилилися у вуличні сутички й вандалізм у Парижі минулих вихідних, почалися в листопаді на знак протесту проти підвищення податків на паливо, за рахунок якого влада збиралася фінансувати природоохоронні заходи.

Це наймасштабніші заворушення у Франції за останні п'ятдесят років. За даними МВС країни, 8 листопада в акціях протесту "жовтих жилетів" по всій Франції беруть участь приблизно 31 тисяча чоловік, а органи правопорядку затримали понад 700 протестувальників. Поранено щонайменше 30 осіб, серед яких три офіцери поліції.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram