ГоловнаСвіт

Колишньому адвокату Трампа загрожує в'язниця, незважаючи на співпрацю зі слідством

Майкл Коен може сісти на чотири-п'ять років.

Колишньому адвокату Трампа загрожує в'язниця, незважаючи на співпрацю зі слідством
Майкл Коэн
Фото: nydailynews.com

Офіс спецпрокурора Роберта Мюллера скерував до суду Південного округу Нью-Йорк меморандум, підготовлений до оголошення вироку Майклу Коену, колишньому адвокату президента Дональда Трампа.

Про це пише BBC.

Одночасно прокуратура Нью-Йорка опублікувала власний меморандум до вироку Коену, запросивши для нього реальний тюремний термін. Екс-юристу президента загрожує від чотирьох до п'яти років в'язниці незважаючи на те, що свою провину він визнав і співпрацював зі слідством.

У меморандумі, надісланому прокуратурою, йдеться, що звинувачення також попросило суд конфіскувати у Коена 500 тисяч доларів США і призначити йому штраф. У документі також детально перераховані імовірні злочини Коена.

Коен раніше зізнався, що в 2017 році збрехав сенатському комітету з питань розвідки про відсутність у Трампа планів побудувати хмарочос "Трамп-тауер" в Москві. З'ясувалося, що юрист під час президентської кампанії в США у 2016 році намагався запропонувати цей проект Кремлю через прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова. З Пєсковим йому поговорити так і не вдалося, але він спілкувався з його помічниками.

Крім того, з'ясувалося, що Коен обговорював з Трампом і можливу поїздку останнього в Росію на зустріч з Володимиром Путіним. Цієї поїздки теж так і не сталося.

Своєю чергою спецпрокурор Мюллер у власному меморандумі до вироку Коену зазначив, що той доклав "істотні зусилля, щоб виправити свій проступок, взяти на себе відповідальність за свої дії" і допомогти розслідуванню втручання Росії у вибори.

У серпні 2018 року 52-річний Коен також визнав себе винним у фінансових махінаціях і банківських аферах, а також у порушенні виборчого законодавства. Так, юрист розплатився грошима, призначеними для кампанії, за мовчання двох жінок, які заявляли про свої близькі стосунки з Трампом, - Стормі Деніелс і Карен Магдугал.

Нагадаємо, що розслідування спецпрокурора Мюллера призвело до порушення кримінальних справ проти десятків осіб, включаючи Майкла Коена, колишнього главу виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта і колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram