ГоловнаСвіт

Опозиція почне збирати базу даних російських чиновників, винуватих у протизаконних діях

Зокрема тих, які задіяні і в злочинах проти України.

Опозиція почне збирати базу даних російських чиновників, винуватих у протизаконних діях
Фото: Макс Левин

Російська опозиція оголосила про запуск проекту "База", куди будуть вносити дані діючої влади - пропагандистів, суддів, прокурорів, правоохоронців та інших держчиновників, які здійснюють у Росії протиправні дії проти громадян.

Про це заявив адвокат Марк Фейгін на "Форумі вільної Росії".

"База - це наша відповідь на дії людей, які за випадком увірвалися у владу і відчувають свою цілковиту безкарність. З нею (безкарністю, - ред.) ми і будемо вести боротьбу способом публічного осоромлювання, яка в підсумку буде вести до процесуальних дій у майбутньому", - сказав він.

Адвокат розповів, що відбиратимуть людей туди за 6 критеріям, буде кілька ступенів перевірки - фактчекінг, перед тим, як прізвище потрапить у базу.

Фейгін оголосив, що дано старт формуванню груп людей у регіонах, які будуть подавати (гласно або інкогніто) прізвища порушників. Він прогнозує, що на першому етапі в "Базі" може виявитися декілька тисяч осіб. "Звісно, людей, причетних до злочинів, може бути більше, але ми будемо відбирати тих, хто несе очевидну, пряму відповідальність за те, що вони зробили", - сказав він.

Відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua про те, чи будуть вноситися туди російські громадяни, винуваті в злочинах проти українців, Фейгін підтвердив таку можливість. "Це найсоковитіша частина порушників, вони звичайно ж там з'являться", - сказав він, порівнявши "Базу" з українським "Миротворцем".

Проект здійснюється "Форумом вільної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram