ГоловнаСвіт

У Вашингтоні попрощалися з Бушем-старшим

6 грудня його поховають на території бібліотеки, названої його ім'ям.

Фото: EPA/UPG

У кафедральному соборі Вашингтона відбулася офіційна церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим.

Про це повідомляє APnews.

Труну з тілом екс-президента під звуки артилерійського салюту доправили з ротонди Капітолію, де протягом двох днів із ним прощалися тисячі американців.

На жалобній церемонії були нинішній президент Дональд Трамп з дружиною, а також четверо колишніх президентів США з дружинами: Джиммі Картер, Білл Клінтон, Барак Обама і Джордж Буш-молодший. Вони сиділи в першому ряду на одній лаві.

Фото: EPA/UPG

Похорон відвідали також офіційні особи з інших країн: британський принц Чарльз, канцлер Німеччини Ангела Меркель, король Йорданії Абдалла і президент Польщі Анджей Дуда.

Після церемонії труну з тілом Буша доправлять у Х'юстон, де в місцевому соборі відбудеться сімейне прощання. 6 грудня його поховають на території бібліотеки, названої його ім'ям, поруч з дружиною Барбарою Буш і дочкою Робін, яка померла у віці трьох років.

Нагадаємо, Джордж Буш-старший помер 30 листопада у віці 94 років. Він займав посаду президента з 1989-го по 1993 рік. 6 грудня, день його похорону, у США оголошено жалобу.

У Буша-старшого залишилися п'ятеро дітей, 17 онуків і вісім правнуків. Його дружина Барбара Буш померла 17 квітня в віці 92 років.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram