ГоловнаСвіт

Великобританія припиняє видачу "золотих" віз інвесторам

Влада країни також вирішила переглянути всі візи цього типу, видані до весни 2015 року.

Великобританія припиняє видачу "золотих" віз інвесторам
Лондон намерен ужесточить процедуру получения "золотой визы"
Фото: EPA/UPG

Влада Великобританії з 7 грудня припиняє видачу інвестиційних віз для заможних іноземців у рамках реформ у боротьбі з відмиванням грошей і організованою злочинністю.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На ці візи, які називають "золотими", могли розраховувати ті, хто був готовий вкласти в британську економіку не менш ніж 2 млн фунтів стерлінгів ($2,5 млн).

Раніше повідомляли, що Лондон має намір посилити процедуру отримання "золотої візи". У нові правила будуть включені вимоги про перевірку фінансових і бізнес-інтересів заявників.

Державні бонди виключать зі списку інвестицій, які дають право на проживання у Великобританії. Також претендентам потрібно буде довести, що гроші, які вони мають намір інвестувати в британську економіку, були в їх розпорядженні впродовж двох років до подачі заяви.

Влада країни також вирішила перевірити всі візи такого типу, видані до весни 2015 року.

Орієнтовно видачу віз інвесторам відновлять 2019 року.

Як зазначає Bloomberg, найдужче ці зміни можуть вплинути на багатих росіян. Раніше на сайті британського парламенту було опубліковано доповідь "про брудні гроші" з Росії. Її автори закликали посилити інструменти фінансового тиску на Володимира Путіна та його оточення.

Нагадаємо, в травні Британія не продовжила інвестиційну візу російському бізнесменові Роману Абрамовичу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram