ГоловнаСвіт

Найбільш високооплачуваним блогером на YouTube став 8-річний хлопчик

За минулий рік на оглядах іграшок Раян заробив 22 млн доларів.

Найбільш високооплачуваним блогером на YouTube став 8-річний хлопчик
Восьмилетний американец Райан
Фото: YouTube

Восьмирічний хлопчик зі США, який публікує огляди іграшок на своєму каналі в YouTube, став найбільш високооплачуваним блогером відеохостингу, заробивши за минулий рік 22 млн доларів, передає ВВС.

Згідно з оцінкою Forbes, Раян і його канал Ryan ToysReview обігнав попереднього лідера YouTube Джейка Пола на 500 тис. доларів. На третьому місці в рейтингу є канал Dude Perfect, який заробив за рік 20 млн доларів.

Батьки Раяна розміщують відеоогляди іграшок майже щодня. Влоги про "гігантське блакитне магічне яйце" з іграшками усередині за три дні переглянули більш ніж мільйон разів (до моменту виходу статті ролик мав уже більш ніж 17 млн переглядів).

Порівняно з минулим роком доходи Раяна подвоїлися, при цьому сума заробітку юного відеоблогера не включає ні податки, ні гонорари юристів і агентів.

На запитання телеканалу NBC про те, чому інші діти так люблять дивитися його відеоролики, Раян, якому нещодавно виповнилося вісім років, сказав: "Тому що я веселий і смішний".

З тих пір, як батьки Раяна зареєстрували канал у березні 2015 року, його відео в цілому подивилися майже 26 мільярдів разів; канал має 17,3 млн підписників.

Фото: ВВС

Оскільки Раян неповнолітній, 15% його заробітків відкладаються на спеціальний банківський рахунок, доступ до якого він отримає лише після того, як йому виповниться 18 років.

Раян - не єдиний дитина, яка добре заробляє на YouTube. Торік Деніел Міддлтон, що показує, як він грає в Minecraft, очолював список найприбутковіших каналів в YouTube із заробітком 16,5 мільйона доларів. Цього року він дійшов лише до четвертого місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram