ГоловнаСвіт

Російських прикордонників, які захопили українські кораблі, подадуть до нагородження

Пропозиції про нагородження мають бути готові до наступного засідання ради Думи.

Російських прикордонників, які захопили українські кораблі, подадуть до нагородження

У російському парламенті готують пропозиції про нагородження прикордонників, які атакували і захопили українські кораблі в нейтральних водах біля Керченської протоки 25 листопада.

Про це повідомив спікер Держдуми В'ячеслав Володін.

"Зі свого боку ми доручили комітету з безпеки і протидії корупції розглянути питання про нагородження прикордонників, які брали участь у запобіганні порушенню нашого кордону і в захисті законності", - цитує Володіна "Интерфакс". Пропозиції повинні бути готові до наступного засідання ради Думи.

За словами Володіна, російські прикордонники поводилися "бездоганно", "мужньо" й "ефективно вирішили" завдання захисту кордону, які стояли перед ними.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу". Усі 24 моряки, які перебували на суднах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

27-28 листопада окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх полонених українців до 25 січня 2019 року. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону. Після цього українців перевели із СІЗО Сімферополя в Москву.

Міжнародна спільнота вимагає від Росії відпустити українські кораблі разом з екіпажами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram