ГоловнаСвіт

Влада Фінляндії заборонила близькому до Путіна бізнесменові зводити будинок біля полігона

Борис Ротенберг був занесений до списку санкцій США, проте не входить до чорного списку Євросоюзу.

Влада Фінляндії заборонила близькому до Путіна бізнесменові зводити будинок біля полігона
Борис Ротенберг
Фото: whoiswho.dp.ru

Влада Фінляндії заборонили близькому до президента РФ Володимира Путіна бізнесменові Борису Ротенбергу будувати житлову нерухомість поряд з військовим полігоном у фінському місті Ханко, повідомляє видання Ilta-Sanomat.

2016 року комісія з навколишнього середовища дозволила Ротенбергу звести гостьовий будинок площею 350 квадратних метрів у зазначеному місці. Оборонні сили Фінляндії оскаржили дозвіл через суд. Військові заявили, що шум від розривів снарядів, який доноситься з полігону, турбуватиме місцевих мешканців, пише російська служба Радіо Свобода.

Перша скарга військового відомства, подана восени 2017 року, була відхилена. Лише в листопаді 2018 року Адміністративний суд Гельсінкі скасував дозвіл комісії. Він вважає, що наявність поблизу будинків не є підставою для нових дозволів на будівництво. Сусіди Ротенберга розповіли виданню, що вже звикли до звуків стрілянини. 

Борис Ротенберг був занесений до санкційних списків США, але під обмеження в Євросоюзі не потрапив. Це пов'язують із наявністю в нього фінського громадянства. При цьому автори розслідування допускають, що під час перегляду європейського списку санкцій через місяць Борис Ротенберг може в ньому опинитися.

Як повідомлялося напередодні, друга Путіна Аркадія Ротенберга назвали власником супер'яхти Rahil.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram