ГоловнаСвіт

Зурабішвілі: немає сенсу в переговорах з РФ, поки вона не визнає окупацію Абхазії та Південної Осетії

"Українська ситуація підштовхує населення Грузії до думки, що нам потрібно більше НАТО".

Зурабішвілі: немає сенсу в переговорах з РФ, поки вона не визнає окупацію Абхазії та Південної Осетії
Саломе Зурабишвили
Фото: EPA\UPG

Саломе Зурабішвілі, яка здобула перемогу в другому турі президентських виборів в Грузії, заявила, що не бачить сенсу в переговорах з Росією, поки та не визнає окупацію двох грузинських регіонів - Абхазії і Південної Осетії. Про це глава держави заявила в інтерв'ю агентству Reuters.

"Коли у вас є ворог, який відомий і передбачуваний, ви знаєте, якими будуть ваші подальші кроки. У цьому випадку, буду відвертою, я не знаю, які повинні бути наступні кроки Грузії щодо Росії. Вона настільки непередбачувана і так надмірно присутня на нашій території", - говорить Зурабішвілі.

Саломе Зурабішвілі, яка працювала міністром закордонних справ Грузії в 2004-2005 роках, має стійкий образ прозахідного політика без будь-яких симпатій до Росії. Ставши президентом, вона заявила, що жодної нормалізації відносин з окупантом бути не може.

"Поки Росія веде себе так на лінії окупації, де щодня викрадають людей, і поки ця лінія, ця постійна загроза, рухається вглиб нашої території, дедалі ближче до Тбілісі, а також з урахуванням того, як Росія зараз веде себе щодо України, не думаю, що сьогодні ми можемо перейти до співпраці", - сказала Зурабішвілі відразу після перемоги в інтерв'ю "Російській службі Бі-Бі-Сі":

Грузія неодноразово декларувала курс на вступ до НАТО і ЄС, і за Зурабішвілі рух в цьому напрямку зберігається.

"Те, що ми сьогодні бачимо в Україні, лише підштовхує населення Грузії до думки, що нам потрібно більше НАТО, а не менше", - заявила новий президент Грузії.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Грузію у серпні 2008 року дипломатичні відносини Москви і Тбілісі були розірвані. Грузія звинуватила Москву в агресії, та у відповідь визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram