ГоловнаСвіт

Готельна мережа Marriott заявила про витік даних мільйонів своїх клієнтів

На тлі повідомлень про серію кібератак акції компанії впали на 6 відсотків.

Готельна мережа Marriott заявила про витік даних мільйонів своїх клієнтів
Фото: NBC News

Дані до 500 млн гостей, які бронювали номери в готелях мережі Starwood Hotels and Resorts Worldwide, що належить міжнародній компанії Marriott International, могли стати жертвами хакерів.

Про це в прес-службі одного з лідерів світового готельного бізнесу повідомили в п'ятницю, 30 листопада, передає DW.

Служба безпеки Marriott повідомила керівництву про спробу несанкціонованого доступу до бази даних бронювання Starwood в США 8 вересня.

Внутрішнє розслідування із залученням експертів встановило, що кіберзлочинці зламали базу ще в 2014 році, скопіювали наявні в ній дані, зашифрували їх, а пізніше зробили спробу видалити продубльовану інформацію.

Так, невідомі отримали доступ до особистих даних, адрес електронної пошти, телефонних номерів і номерів паспортів приблизно 327 млн постояльців.

Ще у цілій низці випадків мова йшла про номери банківських карт і терміни їх дії, проте ці дані були захищені за допомогою спеціального шифрування, тому з точністю встановити, чи були вони зламані, наразі не вдалося.

На тлі повідомлень про серію кібератак акції Marriott International на світових біржах впали на 6 відсотків.

Після поглинання Starwood компанією Marriott International в 2016 році до 19 брендів останньої додалися 11 брендів Starwood, включаючи Sheraton, Westin Hotel та Le Meridien.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram