ГоловнаСвіт

Падіння ціни на нафту в листопаді стало рекордним за останні 10 років

Без зниження видобутку ринок чекає черговий надлишок пропозиції.

Падіння ціни на нафту в листопаді стало рекордним за останні 10 років
Фото: best-wallpaper.net

Нафтовий ринок посилив падіння під час торгів у п'ятницю, 30 листопада, сумніваючись в тому, що ОПЕК+ вживе заходів для скорочення пропозиції на ринку, передає Интерфакс.

Ціна січневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 19:12 МСК зменшилася на $0,93 (1,56%) - до $58,58 за барель. Торги цим контрактом завершуються 30 листопада. Більш активний лютневий ф'ючерс здешевшав на 1,8%, до $58,84 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,95 (1,85%), до $50,50 за барель.

З початку тижня ціна північноморської нафти знизилася на 22 центи, американської - зросла на 8 центів. Водночас з початку листопада Brent впала в ціні на 22%, WTI-майже на 23%; це найрізкіше місячне падіння котирувань за 10 років.

Є побоювання, що без зниження видобутку на ринок чекає черговий надлишок пропозиції, який вже призвів до обвалення цін в 2014 році.

Раніше США ввели санкції проти компаній Російської Федерації за постачання нафти з Ірану до Сирії. Зокрема, в санкційні списки потрапили шість фізичних осіб і три організації, які сприяли постачанню нафти уряду Сирії.

Нагадаємо, 5 листопада набули чинності санкції США проти Ірану. Адміністрація президента США Дональда Трампа відновила всі санкції проти Ірану, які були зняті в рамках угоди 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram