ГоловнаСвіт

Колишній адвокат Трампа визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень

Раніше Майкл Коен уклав угоду зі слідством.

Колишній адвокат Трампа визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень
Фото: EPA/UPG

Колишній особистий адвокат президента Дональда Трампа Майкл Коен в четвер, 29 листопада, визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень у зв'язку з проведеним комітетами Конгресу федеральним розслідуванням ролі Росії в президентських виборах 2016 року.

Про це свідчать матеріали судових слухань у Федеральному суді Манхеттена, передає Голос Америки.

Раніше про намір Коена визнати свою провину в наданні неправдивих свідчень повідомив телеканал АВС, посилаючись на близькі до справи анонімні джерела.

Коен визнав, що дав неправдиві свідчення Конгресу в рамках розслідування щодо того, чи співпрацювали представники передвиборного штабу Трампа з Росією, щоб вплинути на результат виборів, повідомляє Радіо Свобода.

Колишній адвокат Трампа збрехав, даючи свідчення комітету Сенату, про плани побудувати вежу «Трамп-тауер» в Москві, повідомляють американські ЗМІ. Коен визнав, що переговори про будівництво вежі велися в серпні 2017 року. Раніше він стверджував, що дію угоди було припинено в січні 2016-го.

У серпні Коен визнав себе винним з інших пунктів федерального звинувачення, що стосуються його роботи на Трампа, власної служби таксі і банківського шахрайства.

Згодом адвокат Коена заявив, що він дав «критично важливу інформацію» слідчим спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Мюллер розслідує втручання Росії у вибори в 2016 році. Тоді на виборах переміг Дональд Трамп.

Розслідування Мюллера викликало порушення кримінальних справ проти десятків осіб, включаючи Майкла Коена, колишнього главу виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта і колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram