ГоловнаСвіт

Євросоюз пропонує скоротити до нуля викиди парникових газів за 30 років

Єврокомісія розглядає вісім імовірних сценаріїв.

Євросоюз пропонує скоротити до нуля викиди парникових газів за 30 років
Фото: clicr.ru

Викиди вуглекислого газу в країнах Європейського Союзу можна скоротити до нуля протягом наступних 30 років. Про це йдеться в стратегії захисту клімату Єврокомісії, пише "Німецька хвиля".

В опублікованій на сайті Єврокомісії стратегії описано вісім сценаріїв розвитку подій.

Два сценарії передбачають скорочення викидів парникових газів до нуля. Інші сценарії враховують скорочення викидів на 80-95%.

"Скорочення викидів на 100% цілком можливе", - заявив єврокомісар з питань захисту клімату Мігель Аріас Каньєте. За його словами, це потребуватиме значних інвестицій: до 290 млрд євро на рік. З іншого боку, країни ЄС могли б заощадити ці кошти на імпорті енергоносіїв, вказав єврокомісар.

У документі йдеться про відмову від використання нафти, вугілля і природного газу, під час згоряння яких виділяється вуглекислий газ.

Нагадаємо, держави-учасниці Паризької кліматичної угоди повинні щонайменше втричі скоротити обсяги викидів вуглекислого газу, щоб запобігти кліматичній катастрофі. Обсяги викидів вуглекислого газу в усьому світі 2017 року зросли на 1,6%, до рекордного рівня, і ця тенденція зберігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram