ГоловнаСвіт

У Росії школярам дали завдання написати "листа батькові на фронт"

У Росії школярам дали завдання написати "листа батькові на фронт"
Фото: independent.co.uk

У російському Санкт-Петербурзі учням четвертого класу задали домашнє завдання - написати твір "Лист батькові на фронт".

Про це повідомила науковий співробітник Російського інституту історії мистецтв Ольга Федорченко, донька якої отримала таке завдання, передає "Эхо Москвы".

"Завдання з російської мови в четвертому класі, яке виконувала сьогодні Олександра, мене привело не те щоб в ступор, а в стан, при якому ненормативна лексика дуже хотіла зірватися з язика. Зупинила тільки присутність поруч 10-річної дочки. Все почалося з того, що я почула ридання Олександри. Оскільки виконання домашніх завдань у стані стресу не входить у мої плани з виховання психічно сталої дитини, я пішла з'ясовувати в чім річ. Виявилося, дали завдання: написати листа батькові на фронт!!! Після перших ж рядків і слів "зовсім недавно ти був з нами, а зараз на фронті", дитина впустила ручку і гучно заридала..." - написала вона.

"Хто, який державний ідіот придумує такі теми для домашніх завдань ?! Це що, ми готуємося до війни ?! Робимо заготовки листів рідним?!" - додала Федорченко.

За її словами, багато батьків відмовилися виконувати це завдання і дозволили дітям його "бойкотувати".

Радіостанція "Говорить Москва" відзначає, що таке завдання є в підручнику "Літературне читання" для учнів 4-го класу.

Портал Ozersk74.com 17 листопада публікував сторінки підручника "Літературне читання" для четвертих класів, автори - Л.Ф. Кліманова, Л.А. Виногорадська і М.В. Бойкіна. Підручник випустило видавництво "Просвіта" спільно з Російською академією наук і Російською академією освіти. Дійсно, на 82-й сторінці підручника є вірш радянської поетеси Олени Благініної "Батькові на фронт". Після нього дано завдання - написати листа батькові на фронт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram