ГоловнаСвіт

Прокуратура звинуватила Манафорта у брехні під час дачі свідчень і розірвала угоду

І обвинувачення, і захист просять суд не затягувати з винесенням вироку.

Прокуратура звинуватила Манафорта у брехні під час дачі свідчень і розірвала угоду
Фото: pravdainform.com.ua

Прокуратура США звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта в тому, що він збрехав Федеральному бюро розслідувань і команді спецпрокурора Роберта Мюллера після того, як визнав себе винуватим.

Згідно з оприлюдненими 26 листопада судовими документами, Манафорт порушив умови угоди зі слідством, яку він уклав у вересні, пише Reuters.

Прокурори стверджують, що Манафорт дав неправдиві свідчення "з різних питань". Сам політик відкидає ці звинувачення. Його адвокати заявили, що він надав правдиву інформацію і не згоден з висновками сторони обвинувачення про порушення угоди зі слідством.

Водночас і прокурори, і адвокати зійшлися на думці, що немає підстав відкладати винесення вироку, і просять суд призначити дату його оголошення.

Нагадаємо, колишнього голову передвиборного штабу Трампа звинувачують у змові з метою відмивання коштів, обману влади США, в порушенні законодавства про реєстрацію іноземних агентів і підкуп свідків.

Суд над Манафортом - перший, пов'язаний із розслідуванням імовірної змови між Москвою і виборчим штабом президента США Дональда Трампа. Його веде спецпрокурор Роберт Мюллер. У серпні на судовому процесі в Олександрії Манафорта визнали винним у кількох злочинах, у тому числі в банківському і податковому шахрайстві. У вересні Манафорт визнав себе винуватим за двома пунктами звинувачення - про злочинну змову проти США і перешкоджання правосуддю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram