ГоловнаСвіт

Мей має намір переконувати парламент схвалити угоду щодо Brexit

Лейбористи збираються голосувати проти угоди.

Мей має намір переконувати парламент схвалити угоду щодо Brexit
Премьер-министр Британии Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Угода щодо Brexit, підписана на позачерговому саміті ЄС в неділю, 25 листопада, - це найкраща і "єдино можлива угода". Таку заяву зробила британський прем'єр Тереза Мей, виступаючи на прес-конференції в Брюсселі, пише DW.

"Це результат жорстких і складних переговорів, які тривали довгий час. І це угода, яку ми маємо", - сказала Мей.

Водночас голова британського уряду попередила, що досягнуті домовленості щодо Brexit не підлягають перегляду. За її словами, Палата громад проголосує щодо угоди до Різдва, тобто до 25 грудня.

"Сьогоднішній день - кульмінація переговорів з ЄС щодо виходу, а також початок вирішальних дебатів в нашій країні, які триватимуть найближчі кілька тижнів. Від цього буде залежати, чи будемо ми разом рухатися вперед у світле майбутнє або відкриємо двері ще більшому розділенню і невизначеності", - підкреслила Мей.

Тим часом лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін пообіцяв, що вони проголосують проти угоди щодо Brexit.

"Це погана угода для країни. Це результат повного провалу переговорів, який означає для нас найгірший з можливих варіантів", - йдеться в заяві Корбіна.

На думку лідера лейбористів, угода щодо Brexit не дозволить Великобританії повноцінно вирішувати питання, пов'язані з її майбутнім, і піддасть ризику зайнятість і рівень життя в країні.

У той же час Корбін пообіцяв, що його партія "буде працювати з іншими, щоб не допустити варіанту, при якому не буде ніякої угоди", і що лейбористи представлять альтернативний план "розумної угоди".

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав британський парламент підтримати угоду щодо Brexit.

Нагадаємо, сьогодні 27 лідерів держав Євросоюзу схвалили угоду щодо Brexit. Тепер його повинні схвалити Європарламент, парламенти всіх держав-членів ЄС, а також парламент Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram