ГоловнаСвіт

Алеппо обстріляли снарядами з хлором

Постраждали понад 100 мирних жителів.

Алеппо обстріляли снарядами з хлором
Фото: EPA\UPG

Підконтрольне уряду сирійського диктатора Башара Асада місто Алеппо обстріляли реактивними снарядами з отруйними газами. Про це повідомляє державне інформагентство Сирії SАNА.

"Щонайменше 107 мирних жителів надійшло до лікувальних установ в результаті обстрілу бойовиками житлових кварталів міста Алеппо снарядами, начиненими отруйними речовинами", - йдеться в публікації з посиланням на медичні джерела в університетському госпіталі і лікарні "Ар-Разі".

За даними видання, в постраждалих спостерігаються симптоми задухи легкого та середнього ступеня, деякі були направлені в відділення інтенсивної терапії.

Шеф поліції міста Алеппо генерал Іссам аш-Шаллі поклав відповідальність за обстріл житлових кварталів Алеппо снарядами з хлором на терористів з угруповання "Джебхат ан-Нусра", пише Al Mayadeen.

За інформацією російського Центру з примирення ворогуючих сторін, о 21:50 24 листопада терористичними угрупованнями, що перебувають в Ідлібской зоні деескалації, обстріляні північно-західні квартали міста Алеппо, передає ТАСС

"Вогонь вели з 120-міліметрових мінометів боєприпасами, імовірно, що містять хлор, з південно-східного напрямку демілітаризованої зони", - йдеться в повідомленні.

Більшу частину територій Алеппо в грудні 2016 року, після декількох місяців запеклих боїв, захопила сирійська армія за підтримки Росії. Зараз опозиція зберігає контроль над західними і південно-західними передмістями Алеппо і частиною однойменної провінції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram