ГоловнаСвіт

Адвокат показав колонію в Кіровській області РФ, куди перевели Сущенка

Журналіст перебуває в так званому ПКТ (приміщення камерного типу).

Адвокат показав колонію в Кіровській області РФ, куди перевели Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Громадський захисник Марк Фейгін показав колонію в Кіровській області, в якій перебуває незаконно засуджений у Росії журналіст Роман Сущенко.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Ось вона, в'язниця Кірово-Чепецька, село Утробіна. Тут Роман Сущенко і перебуває. Зараз він у "безпечному місці" - так званому ПКТ (приміщення камерного типу, - ред.), не працює..." - написав Фейгін та опублікував відео.

"Сущенко після етапування в колонію перебуває в безпечному місці, тобто в'язниця у в'язниці. Для його безпеки. Сидить у сусідній камері з українцем Виговським", - додав Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 роки йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в ФКУ ІК-11 УФСІН Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіна).

Громадянин України Валентин Виговський у 2015 році був засуджений Московським обласним судом до 11 років позбавлення волі за нібито економічний і військовий шпіонаж в авіакосмічній галузі РФ. Українське МЗС внесло Виговського в список політв'язнів.

У лютому 2017 року Дарницький суд Києва визнав вирок Виговського і почав процедуру його передачі в Україну в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб. У грудні того ж року стало відомо, що російська сторона відмовилася передати Виговського Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram