ГоловнаСвіт

Британська поліція опублікувала нові відео з підозрюваними в отруєнні Скрипаля в Солсбері

Також стало відомо, як виглядав флакон із "Новачком".

Британська поліція в четвер, 22 листопада, опублікувала на своєму сайті нові відео з підозрюваними в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в місті Солсбері.

Фото: news.met.police.uk

Оприлюднені відеозаписи були зроблені 4 березня 2018 року камерами спостереження в Солсбері. На них зафіксовані чоловіки, схожі на підозрюваних в отруєнні Олександра Петрова (Олександра Мишкіна) і Руслана Боширова (Анатолія Чепігу).

Перше відео зроблено на залізничній станції Солсбері об 11:48, друге - біля АЗС на Вілтон-роуд об 11:58, третє - на мосту по Фішертон-стрит у центрі Солсбері близько 13:00, коли підозрювані прямували назад до залізничної станції.

Фото: news.met.police.uk

Фото: news.met.police.uk

Фото: news.met.police.uk

Також поліція показала, як виглядав флакон з отруйною речовиною "Новачок", яким отруїли Скрипаля з донькою. Його було зроблено у вигляді парфумів з етикеткою Nina Ricci. Коли слідчі знайшли пляшечку, там ще містилася велика кількість "Новачка", якої могло би вистачити для того, щоб знищити ще декілька тисяч осіб.

Фото: news.met.police.uk

Нагадаємо, в 2004 році Скрипаля було засуджено в Росії за шпигунство на користь Великобританії. Через шість років колишнього полковника ГРУ і ще трьох осіб обміняли на 10 російських розвідників, заарештованих у США.

У березні 2018 року на нього було вчинено спробу замаху в британському місті Солсбері. Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його доньку Юлію на одній з лавок у місті. Влада Великобританії вважає, що їх отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яку виготовляли в Росії (розробка почалася в СРСР), і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram