ГоловнаСвіт

Дружину екс-президента Німеччини позбавили водійських прав за водіння напідпитку

Беттіна Вульф багато випила, сіла за кермо і врізалася у дерево.

Дружину екс-президента Німеччини позбавили водійських прав за водіння напідпитку
Фото: zaxid.net

Колишню першу леді Німеччини Беттіну Вульф оштрафували за керування автомобілем у нетверезому стані і позбавили прав на 11 місяців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначають, що у вересні після аварії під нижньосаксонським Бургведелем тест на рівень алкоголю Вульф показав понад два проміле. За її словами, на заміську трасу, якою вона їхала додому, несподівано вибіг якийсь звір. Спроба запобігти зіткненню виявилася невдалою і автомобіль врізався у придорожнє дерево. У ДТП Вульф не постраждала і навіть сама викликала поліцію.

Як заявив пізніше її адвокат, його підзахисна визнає, що рішення сісти за кермо у нетверезому стані було помилкою, за яку вона готова понести заслужене покарання.

У Німеччині допустимий рівень вмісту алкоголю у крові водія - не більше ніж 0,5 проміле. Однак якщо водій після вживання алкоголю порушить правила дорожнього руху або потрапить у ДТП (нехай навіть не з власної провини), спрацює принцип нульової толерантності. Для водіїв-професіоналів, а також для тих, хто отримав водійські права менше ніж два роки тому, алкоголь за кермом - взагалі табу.

Водій, якого піймали у стані алкогольного сп'яніння, за кермом вперше, платить штраф у 500 євро, а також на один місяць позбавляється водійських прав. Але це в тому разі, якщо вміст алкоголю в крові водія нижче  ніже 1,1 проміле. Перевищення цього рівня вже класифікується як злочин, за вчинення якого передбачено великий грошовий штраф або позбавлення волі строком до одного року.

ДТП, вчинене водієм у стані алкогольного сп'яніння і яке призвело до жертв, загрожує великим грошовим штрафом або позбавленням волі на строк до п'яти років. Окрім того, винуватець зобов'язаний виплатити компенсації постраждалим. Залежно від обставин інциденту, страхова компанія, клієнтом якої є правопорушник, може відмовитися від відшкодування збитків. У такому випадку він повинен буде робити це сам.

Нагадаємо, раніше у Німеччині 18-річний жителя міста Хермер позбавили водійських прав через 49 хвилин після їх отримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram