ГоловнаСвіт

Росгвардія закупила машини "Стіна" зі встановленими на "Газелях" лазерними випромінювачами

Повідомляють, що вони призначені "для захисту співробітників ОМОНу від агресивної юрби".

Росгвардія закупила машини "Стіна" зі встановленими на "Газелях" лазерними випромінювачами
Фото: topwar.ru

Федеральна служба військ національної гвардії Росії (Росгвардія) закупила за 867 тис євро два автомобілі, оснащені системою комплексної нелетальної дії (СКНД).

Як уточнюють "Открытые медиа", СКНД складається з лазерних випромінювачів, розміщених на мікроавтобусах "Газель", пише Deutsche Welle.

Зазначається, що установки чинять "акустичний тиск", який за потужністю можна порівняти з тим, що виникає під час зльоту реактивного літака або ракети. Окрім того, світловий потік, який вони випромінюють, може засліплювати.

Заявки на закупівлю на електронному аукціоні подали ще у травні. Постачання за тендером, перемогу в якому здобула єдина компанія-учасниця "АСБ Плюс", мали здійснити до 31 жовтня, пише видання.

Раніше також стало відомо, що концерн "Калашников" до кінця 2018 року надасть Росгвардіі до 10 комплексів "Стіна". Вони оснащені фото- і відеофіксацією, засобами звукового тиску, а також бійницями і призначені "для захисту співробітників ОМОНу від агресивної юрби".

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін підписав пакет законів про створення Росгвардії на початку липня 2016 року. Вона отримала повноваження внутрішніх військ МВС, ОМОНу і СОБРу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав Росгвардію "вертухайською пародією" на НГУ. За його словами, гвардійці України і Росії виконують протилежні завдання: Росгвардія "створена для того, щоб знищувати свободу і демократію, а наша гвардія захищає свободу українців, демократію у нашій країні, захищає незалежність і суверенітет держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram