ГоловнаСвіт

Творця "Єралашу" не пустили до Грузії через відвідування Абхазії

Грачевський, а також ще двоє російських діячів кіно не потрапили на прем'єру фільму "Побачення з Росією" у Тбілісі.

Творця "Єралашу" не пустили до Грузії через відвідування Абхазії
Фото: eralash.ru

Трьом російським діячам кіноіндустрії, які прилетітли до Тбілісі, відмовили у в'їзді в країну.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на МВС Грузії.

"У Тбіліському міжнародному аеропорту трьом російським громадянам, які прибули авіарейсом 21 листопада з Москви, було відмовлено у проходженні на грузинську територію на підставі статті про правове становище іноземних громадян і осіб, які не мають громадянства. Усіх трьох російських громадян було відправлено у Москву", - йдеться у повідомленні.

За інформацією грузинського телеканалу "Руставі 2", серед висланих громадян виявився творець і художній керівник кіножурналу "Єралаш" Борис Грачевський, а також продюсер Володимир Пирожок і режисер Олександр Шеїн. Вони прямували у Тбілісі на відкриття кінопоказу російських фільмів - "Побачення з Росією".

Причиною висилання стало те, що росіяни раніше відвідували Абхазію і потрапили туди через кордон з Росією.

Нагадаємо, громадянам РФ заборонено в'їзд до Грузії, якщо у їхніх закордонних паспортах є відмітки про відвідування Абхазії або Південної Осетії.

У серпні 2008 року Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, які входили до складу Грузії і домагалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР. Правовий статус Південної Осетії як самостійної республіки визнають лише кілька країн - Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру, Тувалу, Сирія. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії й Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram