ГоловнаСвіт

У Туреччині опублікували аудіозаписи останніх хвилин життя Хашоггі

Журналіст увійшов до будівлі консульства і відразу ж зустрів чотирьох чоловіків.

У Туреччині опублікували аудіозаписи останніх хвилин життя Хашоггі
Фото: Metafora Production

У розпорядження турецького видання Haberturk потрапили два аудіозаписи загальною тривалістю 11 хвилин, на яких зафіксовано останні хвилини життя вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє РБК-Україна.

Як повідомили джерела видання, голос на записі належить Хашоггі. Вдень 2 жовтня журналіст увійшов до будівлі консульства і відразу ж зустрів чотирьох чоловіків. Один з них схопив Хашоггі за руку, той намагається чинити опір і каже: "Залиште мою руку, що ви робите?..".

Журналіста ведуть в блок Б, де розташовані адміністративні приміщення посольства, де, згідно із записом, відбувається сварка Хашоггі з членами генконсульства, побиття журналіста і тортури. До чотирьох чоловіків, які спочатку зустріли Хашоггі, приєдналися ще троє.

Джерела в спецслужбах уточнили, що одним з них може бути лідер групи, створеної спеціально для вбивства журналіста, Махер Абдулазіз Мутреб, який неодноразово супроводжував у поїздках наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда ібн Салмана. Інший - консул Саудівської Аравії в Туреччині Мохаммед аль-Отайбі. Хто був третьою людиною - наразі не відомо.

Зазначимо, в суботу, 17 листопада, президент США Дональд Трамп заявив, що найближчими днями буде опубліковано повний звіт з розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Трамп повідомив, що йому надали повну інформацію про аудіозапис вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, однак він не захотів слухати запис через його жорстокість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram