ГоловнаСвіт

Білий дім посилює правила для ЗМІ після конфлікту з CNN

Кожному журналістові буде дозволено ставити лише одне запитання.

Білий дім посилює правила для ЗМІ після конфлікту з CNN
Фото: EPA/UPG

Після конфлікту з репортером CNN Джимом Акостою адміністрація президента США Дональда Трампа вводить нові правила для журналістів під час прес-конференцій у Білому домі.

Про це повідомила прес-секретар Трампа Сара Сандерс, передає Deutsche Welle.

За її словами, відтепер кожному журналістові буде дозволено ставити лише одне запитання, додаткові питання будуть можливі тільки після схвалення президента. Недотримання нових правил загрожує позбавленням акредитації, наголосила Сандерс.

Вона також повідомила, що в суперечці з CNN Білий дім прийняв рішення відступити, і акредитація Акости повністю відновлена. CNN, своєю чергою, відкликала свій позов проти Трампа і декількох співробітників його адміністрації, поданий 13 листопада в федеральний суд у Вашингтоні.

Раніше, 16 листопада, суд зобов'язав Білий дім тимчасово відновити акредитацію Акости до винесення остаточного вердикту. Тепер статус тимчасової акредитації знову змінено на постійний, однак Сандерс пригрозила журналістові CNN, що в разі недотримання ним нових "встановлених правил" акредитацію можуть відкликати знову.

Нагадаємо, конфлікт між Акостою і Трампом стався 7 листопада під час прес-конференції, коли Трампу не сподобалося поставлене Акостою запитання з приводу "каравану мігрантів", а також його спроба нагадати голові держави про ймовірне втручання Росії у вибори 2016 року. Трамп назвав журналістів CNN "ворогами народу", а незабаром після цього репортера позбавили акредитації. Телеканал CNN подав у суд на Трампа і його адміністрацію.

Трамп уже не вперше свариться з журналістами і звинувачує їх у тому, що вони упереджено висвітлюють його роботу. Найчастіше президент США конфліктує саме з CNN. Улітку минулого року Трамп опублікував твіт, в якому поїзд переїжджав людину з іконкою телеканалу. Через певний час він видалив цей пост після критики на свою адресу. Однак пізніше Трамп виклав ролик, де він "б'є" CNN.

Раніше CNN повідомляв про компромат російських спецслужб на Трампа - про утіхи майбутнього президента з повіями в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram