ГоловнаСвіт

Озброєний чоловік застрелив трьох людей у лікарні в Чикаго

Загинули дві співробітниці лікарні, поліцейський і сам стрілець.

Озброєний чоловік застрелив трьох людей у лікарні в Чикаго
Архив

В одній із лікарень міста Чикаго озброєний чоловік відкрив стрілянину. В результаті загинули чотири людини: дві співробітниці лікарні, поліцейський і сам стрілець.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Чикаго втратив лікаря, фармацевта і поліцейського. Всі вони виконували свою роботу, займалися улюбленою справою", - повідомив мер міста Рам Емануель.

Представник місцевої поліції розповів, що нападник загинув під час перестрілки. Поки що не зрозуміло, чи вчинив він самогубство, чи його застрелили.

Інцидент стався в понеділок близько 15:00 за місцевим часом. За словами поліції, стрілянина почалася зі сварки на парковці, де було вбито жінку. Потім чоловік увійшов до будівлі лікарні та почав безладну стрілянину. Ймовірно, метою стрільця була жінка, з якою він перебував у відносинах, але його мотиви поки що не з'ясовані.

Пізніше поліція назвала ім'я загиблого поліцейського: Самюель Хіменес. Він помер від поранень у лікарні.

Одному з поліцейських дивом вдалося уникнути поранення - куля потрапила в його пістолет і не зачепила його самого.

Це вже третій випадок стрілянини в США за один день. Раніше в понеділок у Філадельфії були знайдені тіла чотирьох осіб з вогнепальними пораненнями, а в Денвері невідомий убив одну людину і поранив ще трьох.

На цьому тлі в соцмережах розгорілися запеклі суперечки між медиками, які виступають за заборону вільного продажу зброї в США, і Національною асоціацією вогнепальної зброї (NRA). Тільки в цьому році в США в результаті стрілянини загинули майже 13 тис. осіб. Ще 25 тис. осіб отримали вогнепальні поранення. 250 поліцейських були вбиті під час виконання обов'язків.

Нагадаємо, в ніч на 8 листопада 28-річний чоловік застрелив 12 осіб на студентській вечірці в барі в передмісті Лос-Анджелеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram