ГоловнаСвіт

Росіянину, який влаштував вибух біля автобуса "Боруссії", загрожує довічне ув'язнення

Очікується, що суд оголосить вирок 27 листопада.

Росіянину, який влаштував вибух біля автобуса "Боруссії", загрожує довічне ув'язнення
Фото: EPA/UPG

На судовому процесі у справі про напад на німецьку футбольну команду "Боруссія" прокурор зажадав довічного позбавлення волі для обвинуваченого Сергія В. за замах на вбивство 28 осіб.

Твердження підсудного, що він хотів лише викликати страх, але не вбити або поранити кого-небудь, старший прокурор назвав "справжньою дурницею". Він нагадав, що кілька судових експертів дійшли висновку: управляти вибухом цих вибухових пристроїв було просто неможливо, оскільки осколки від них розлітаються в усі сторони, повідомляє Немецкая волна.

Мотивом злочину сторона звинувачення вважає користь. "Метою обвинуваченого було заподіяти якомога більшої шкоди. "Дортмундську "Боруссію" як підприємство передбачалося позбавити засобів виробництва, тобто гравців", - наполягає сторона звинувачення. До клопотання прокурора приєдналися представники футбольної команди і поліцейського, який постраждав під час нападу.

Сторона захисту виступить на процесі у четвер, 22 листопада. Очікується, що суд оголосить вирок 27 листопада.

Вибухи біля автобуса дортмундської "Боруссії" відбулися 11 квітня 2017 року. 28-річний громадянин Росії і Німеччини був затриманий у цій справі через десять днів.

Цим нападом росіянин хотів вплинути на вартість акцій "Боруссії", щоб заробити на біржі. Його вирахували через придбання декількох десятків тисяч опційних сертифікатів на акції дортмундського футбольного клубу, що не дуже активно продаються. При різних варіантах падіння курсу цінних паперів, він міг отримати прибуток від 550 тисяч до мільйона євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram