ГоловнаСвіт

Колишній мер Нью-Йорка пожертвував своїй альма-матер 1,8 млрд доларів

Майкл Блумберг упевнений, що в коледж не можна приймати тільки з огляду на банківський рахунок батьків.

Колишній мер Нью-Йорка пожертвував своїй альма-матер 1,8 млрд доларів
Майкл Блумберг
Фото: EPA/UPG

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг пожертвував $1,8 млрд університету Джонса Хопкінса, який закінчив сам. Про це Блумберг написав на своїй сторінці в Твіттері.

За словами Блумберга, завдяки щедрій пожертві університет зможе набирати перспективних студентів, а не віддавати перевагу багатим. "Я хочу дати ті ж можливості, що були в мене, поколінням талановитих студентів, незалежно від їх забезпеченості", - заявив меценат.

У колонці для New York Times Блумберг написав, що жодного випускника не варто не брати до коледжу тільки з огляду на банківський рахунок його сім'ї. "Майже всі коледжі звертають увагу на платоспроможність під час розгляду документів на вступ. Це призводить до того, що студентам з високою успішністю часто відмовляють, щоб зберегти місця для учнів зі сімей з високими доходами", - написав Блумберг.

Wall Street Journal відзначає, що дар Блумберга - найбільша одноразова пожертва в історії всіх дослідних установ США.

Університет Джонса Хопкінса - приватний дослідницький вуз, заснований американським підприємцем Джонсом Хопкінсом у місті Балтимор (штат Меріленд) у 1876 році. Його вважають другим після Массачусетського технологічного інституту вузом за обсягом військових проектів у США.

Майкл Блумберг закінчив Університет Джонса Хопкінса і Гарвардську школу бізнесу в 1964 році. З 2002-го по 2013 рік він займав пост мера Нью-Йорка. Він входить до списку найбагатших людей світу за версією видання Forbes. Блумберг займає десяту сходинку рейтингу зі статком у $46,3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram