ГоловнаСвіт

Трамп не захотів слухати аудіозапис вбивства Хашоггі

Міністр оборони Туреччини припустив, що останки журналіста могли вивезти з країни у валізах.

Трамп не захотів слухати аудіозапис вбивства Хашоггі
Джамаль Хашогги
Фото: 24tv.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що йому надали повну інформацію про аудіозапис вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, однак він не захотів слухати запис через його жорстокість. Про це Трамп сказав інтерв'ю Fox News

"(Не хочу слухати, - ред.), тому що це болісний запис. Жахливий запис", - сказав Трамп.

"Це (вбивство, - ред.) було дуже жорстоким, дуже брудним і кошмарним", - додав американський президент.

У кінці минулого тижня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька влада передала аудіозаписи з моментом вбивства Хашоггі США, Франції, ФРН, Великобританії та Саудівській Аравії.

Тим часом Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що саудівські оперативники, які вбили в Стамбулі журналіста Джамаля Хашоггі, могли вивезти в валізах його останки з Туреччини.

"У цьому випадку можна говорити про різні варіанти. Один з них полягає в тому, що вони (оперативники - ІФ) покинули Туреччину в період між трьома і чотирма годинами після вбивства. Вони таємно провезли розчленоване тіло Хашоггі в валізах - без проблем завдяки своєму дипломатичному імунітету", - наводить його слова видання Yeni Safak.

Нагадаємо, США оголосили про введення санкцій щодо 17 громадян Саудівської Аравії, підозрюваних в причетності до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі. Салмана серед них немає.

Хашоггі, який втік з Саудівської Аравії і мав посвідку на проживання в США, де писав критичні статті про свою країну для газети The Washington Post, пропав 2 жовтня після того, як увійшов в саудівське консульство в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення для того, щоб укласти новий шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста катували і вбили в консульстві. Місцева генеральна прокуратура за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після того, як він увійшов в будівлю дипмісії. Після вбивства тіло журналіста було розчленоване і знищене.

Саудівська Аравія спочатку заперечувала звинувачення і стверджувала, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив до будівлі) просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак пізніше саудівська влада визнала смерть журналіста під час бійки в консульстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram