ГоловнаСвіт

Росія збільшила обсяг вкладень у держоблігації США

Цей показник скорочувався протягом декількох останніх місяців.

Росія збільшила обсяг вкладень у держоблігації США
Фото: EPA/UPG

Москва знову збільшила обсяг вкладень у держоблігації США після того, як цей показник скорочувався протягом декількох місяців. Про це пише DW, посилаючись на дані міністерства фінансів США, опубліковані в п'ятницю, 16 листопада.

"У вересні вкладення РФ в американський держборг становили 14,419 мільярда доларів, у серпні - 14,097 мільярда", - йдеться в повідомленні.

Водночас Росія інтенсивніше інвестує в короткострокові американські держоблігації і менше - в папери з терміном дії понад рік. Вкладення в короткострокові цінні папери в серпні становили 10,7 мільярда доларів, у вересні - 11,5 мільярда.

Ще у квітні Росія посідала 22-ге місце в списку найбільших власників держоблігацій США, цього місяця її вкладення в цінні папери США оцінювалися в 48,7 мільярда доларів. У березні цей показник був майже вдвічі вищим - 96,1 мільярда доларів, а Росія перебувала на 16-й позиції списку.

У травні Москва втричі скоротила вкладення в американські держоблігації і вибула зі списку, що включає 33 найбільших власники цінних паперів американського уряду. Продаючи частину держоблігацій США, Центробанк РФ проводить "політику диверсифікації резервів, враховуючи економічні і геополітичні ризики", заявила в червні глава Банку Росії Ельвіра Набіулліна.

Водночас з грудня 2016 року, тобто практично з моменту обрання Дональда Трампа президентом США, і до липня 2017 року російські вкладення в держоблігації США безперервно зростали. Станом на травень 2017 року їх обсяг становив 108,7 млрд доларів (93,5 млрд євро).

На першому місці в списку найбільших власників держоблігацій США перебувають Китай (1,2 трильйона доларів), за ним ідуть Японія і Бразилія.

Раніше повідомлялося, що покупцями українських євробондів стали інвестори зі США та Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram